Antonella Bassani și Ala Nemerenco au discutat despre progresele realizate în modernizarea Secției ATI

Vicepreședinta Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Antonella Bassani, și ministra Sănătății, Ala Nemerenco, au vizitat, ieri, Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de la IMSP Institutul de Medicină Urgentă. Această vizită a subliniat importanța colaborării internaționale în domeniul sănătății și a evidențiat eforturile comune de îmbunătățire a infrastructurii medicale și a calității îngrijirilor medicale.

În cadrul vizitei, Antonella Bassani și Ala Nemerenco au discutat despre progresele realizate în modernizarea Secției ATI, un proiect susținut de Banca Mondială. Antonella Bassani a apreciat eforturile depuse de autoritățile locale și de personalul medical pentru a asigura standarde înalte de îngrijire, subliniind că investițiile în sectorul sănătății sunt esențiale pentru dezvoltarea durabilă a societății.

La rândul său, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a mulțumit partenerilor internaționali pentru sprijinul constant și a reiterat angajamentul Guvernului de a continua să investească în sistemul de sănătate pentru a asigura accesul tuturor cetățenilor la servicii medicale de înaltă calitate.

Dna Nemerenco a subliniat că dotarea instituției cu echipamente medicale moderne, cum ar fi angiograful biplanar și a unui CT Canno de 320 slice, de ultimă generație, va îmbunătăți semnificativ capacitatea de diagnosticare și tratament, salvând vieți și crescând șansele de recuperare pentru pacienți.

Vice Directorul Medical, al Institutului de Medicină Urgentă, Diana Manea, a mulțumit oficialilor pentru vizită și pentru sprijinul acordat, exprimându-și recunoștința pentru generozitatea partenerilor internaționali și pentru sprijinul constant oferit de Ministerul Sănătății în realizarea proiectelor de modernizare a instituției.

Menționăm că reparația capitală a Secției ATI a fost realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19” în R. Moldova, gestionat de Ministerul Sănătății, în sumă de circa 16,5 milioane lei.

La fel, din surse alocate din cadrul Proiectului Băncii Mondiale a fost procurat un aparat de angiografie biplanară – echipament de ultimă generație, extrem de necesar în salvarea vieții pacienților cu afecțiuni vasculare complexe.

  

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.