Un grav accident rutier a schimbat radical viața pacientei V.B. în vârstă de 24 de ani.

Diagnosticată cu politraumatism. Fractura coastei I, II, VI, VII, VIII, IX pe stânga. Hemotorace bilateral. Contuzie pulmonară bilaterală. Leziunea splinei gradul I-II fară extravazare. Fractura bazinului, a fost internată imediat în Secția Reanimare, ulterior transferată în Secția Terapie Intensivă.
Datorită unui efort comun extraordinar al echipelor multidisciplinare de la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, pacienta a fost salvată.
Pe parcursul celor 73 de zile de terapie intensivă pacientei i-a fost efectuată procedura ECMO, 2 proceduri de HFVVC și două de citosorb. La moment pacienta este hemodinamic stabilă și urmează să fie transferată într-un spital terapeutic pentru reabilitare.
În toată această perioadă, alături i-a fost soțul, cu care în primăvara acestui an a jucat nunta. În semn de respect, soții au scris un mesaj de mulțumire echipei medicale, asistentelor medicale și întregului personal auxiliar de la IMSP IMU.
”Stimate domn doctor Sergiu Cobîlețchi,
Vă scriu aceste cuvinte pline de recunoștință și stimă profundă pentru ceea ce ați făcut pentru soția mea, Valentina, și pentru întreaga noastră familie. Cu umilință, aducem mulțumiri din inimă pentru eforturile, dedicarea și profesionalismul pe care le-ați manifestat în aceste momente critice.
În calitate de șef al Departamentului Anestezie și Terapie Intensivă de la Institutul de Medicină Urgentă, ați fost farul de speranță în cele mai întunecate clipe ale vieții noastre. Cu pricepere și grijă, ați asigurat îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate pentru Valentina, aducând-o înapoi la viață.
Vă mulțumim, domnule doctor Cobîlețchi, pentru vocația dumneavoastră nobilă și pentru darul dumneavoastră de a salva vieți. Dumnezeu să vă întărească și să vă dăruiască puterea de a continua această muncă minunată. Plecăciuni și recunoștință vă adresează nu doar familia noastră, ci și părinții Valentinei, care întruchipează aceleași sentimente de recunoștință.
Nu în ultimul rând, țin să le mulțumesc întregii echipe de medici și asistente medicale din Terapie Intensivă pentru toată dăruirea și grija purtată față de Valentina. Din totalul celor 73 de zile cât a fost internată în secție, am petrecut 68 de zile alături de ea, și am simțit cu fiecare zi grija și căldura dumneavoastră. Cu recunoștință, mă închin în fața tuturor vouă pentru eforturile depuse în salvarea vieții Valentinei și pentru profesionalismul de neegalat.
Cu sinceritate și profundă stimă,
Oleg și Valentina Borzin”
Costul serviciilor medicale acordate pacientei, inclusiv al consumabilelor necesare procedurii de hemodiafiltrare veno-venoasă continuă, de peste 330 de mii de lei, este acoperită de Compania Națională de Asigurări în Medicină.
Echipa de medici care au salvat viața pacientei este:
Medici anesteziologi-reanatologi: Stefanțov Natalia, Civîrjic Ivan, Ursu Cornel, Guțu Veronica, Golban Irina, Cănănău Viorica, Cernei Natalia, Gafton Victoria, Craveț Marina, Glinschi Olga, Condrașov Alexandru, Ilusina Zoia, Rusu Alexandru, Samohvalov Serghei, Bantaș Alexandra, Lepădatu Natalia;
Medic kinetoterapeut: Carlicovschi Ecaterina;
Medicii rezidenți: Mahu Cristina, Brăguța Gabriela, Marcenco Eugen
Asistenți medicali: Vozian Svetlana, Blanari Ana, Dolghii Nadejda, Botnari Olga, Cumpini Izabela, Guțu Vladislav, Paladi Ana-Maria, Paladi Gheorghe, Ceban Alexandru, Gavrilița Natalia, Batir Dima, Postanciuc Maxim, Sitaru Daniel;
Echipa de medici tramatologi: Sîrghi Grigorie și medicii chirurgii din Secția Traume Asociate: Gagauz Ion, Galben Sergiu, Colțuc Oleg, Gurghiș Radu.
Medici chirurgi din Secția Chirurgia Toracică: Maxim Igor, Guțu Sergiu.
Medici neurochirurgi: Victor Andronachi, Alexandru Andrușca, Andrei Peciu.
Astăzi, 16 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Anesteziologului, felicităm toți medicii specialiști din acest domeniu, menționând, în mod special dedicația și devotamentul celor 55 de specialiști de la IMSP IMU.
La mulți ani sănătoși, dragi colegi!
 
 
Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.