O pacientă, în stare extrem de gravă, salvată de medicii de la Institutul de Medicină Urgentă

20.07.2023
235

O pacientă, în stare extrem de gravă, salva  de medicii de la Institutul de Medicină Urgentă

Bunele intenții ale medicilor de la Institutul de Medicină Urgentă, profesionalismul și munca în echipă a salvat viața încă unui pacient internat în stare extrem de gravă.

Pacienta M.N., 41 ani, a fost internată direct în secția Terapie intensivă cu diagnosticul: Pancreatită acută infiltrativ-necrotică. Șoc pancreatogen. Boala a evoluat cu parapancreatită și alte complicații (abcedarea sufuziunilor parapancreatice  retroperitoneal stângă și dreapta până în bazinul mic), care a necesitat mai multe intervenții chirurgicale seriate. Medicii chirurgi din cadrul secției Chirurgie nr.1 au intervenit chirurgical, tactica medico-chirurgicală și conduita intra- și postoperatorie fiind discutată în cadrul consiliilor medicale șicoordonată cu șeful Catedrei de chirurgie nr.1 „Nicolae Anestiadi”, Prof.Dr. Gheorghe Rojnoveanu.

Perioada postoperatorie a evoluat grav cu declanșarea stării septice, sindromului CID, hemoragiei abdominale profuze din loja postoperatorie, anemiei mixte(posthemoragică și septică) și a insuficienței respiratorii, care a necesitat ventilație mecanică controlată. Pentru combaterea complicațiilor evolutive și postoperatorii pacienta a necesitat un șir de procedee de tratament și detoxicare, inclusiv hemodiafiltrare veno-venoasă continuă cu includerea filtrului Cytosorb (în total 7 ședințe).  

Efortul personalului medical în cele 57 de zile de tratament în secția de Terapie intensivă și buna conlucrare cu medicii chirurgi, afecțiunea și atenția asistenților medicali și a infirmierelor, îngrijirea și lucrul de recuperare al medicilor kinetoterapeuți etc. s-a soldat cu succes. Pentru recuperare pacienta a fost transferată în secția de Chirurgie nr.1 (șef secție dr. Victor Gafton), unde a continuat tratamentul încă 10 zile. A fost externată la a 67 zi de la spitalizare.Costurile totale au constituit 1,409.388 lei, acoperite de Compania Națională de Asigurări în Medicină.

În ultima zi de spitalizare pacienta M.N a adus mesaje de mulțumire derecunoștință tuturor celor implicați în tratamentul ei: echipei chirurgicale Victor Gafton, Petru Cîrciumaru, Mihai Rotaru, Alexei Antoci etc, mediciloranesteziologi reanimatologi: Prof.Dr.Sergiu Șandru, șef secție Serghei Cobîlețchi,  Alexandra Bantaș, Ala Baluțel, Aneta Ermicioi, Victoria Gafton, Natalia Cernei, Ion Cîvîrjic, Veronica Guțu, Olga Glinschi, Olga Gherasim, Marina Craveț, precum și asistenților medicali: Vozian Svetlana, Tinciurina Elena, Casian Svetlana, Bejenari Cristina, Efros Luminița, Muhammad Qureshi, Dascăl Ozana, Bejenari Cristina, Zaiț Iulian, Porfireanu Maria, Șalari Irina, Ceban Alexandru, Verdeș Cristina și alții.

 

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.