Managementul clinic al accidentului vascular cerebral acut în faza pre-spitalicească

Specialiști de la Ministerul Sănătății în strânsă colaborare cu experți de la Institutul de Medicină Urgentă, Societatea Neurologilor din Republica Moldova și Biroul Elvețian pentru Colaborare au organizat, cu succes, o serie de ateliere de formare intitulate ”Managementul clinic al accidentului vascular cerebral acut în faza pre-spitalicească”.

Atelierele s-au desfășurat în perioada 15 mai - 5 iunie 2024, având ca scop ridicarea competențelor profesionale ale medicilor de urgență, a medicilor generaliști și a asistenților medicali asociați serviciului CNAMUP.

Peste 320 de specialiști au participat la aceste cursuri de formare, care s-au axat pe îmbunătățirea managementului clinic al accidentului vascular cerebral acut în faza critică prespitalicească. Această inițiativă se aliniază cu angajamentul Ministerului Sănătății de a îmbunătăți continuu calitatea serviciilor de sănătate și de a se asigura că profesioniștii din domeniul medical sunt dotați cu cele mai recente cunoștințe și abilități.

Atelierele de lucru au fost conduse de un distins grup de lectori, printre care:

Eremei Zota, dr. în medicină, conf. univ., șef Departament Neurologie, Epileptologie și Boli interne;

Igor Crivorucica, neurolog, șef Secție Neurologie BCV;

Pavel Gavriliuc, neurolog, asistent universitar;

Pavel Leahu, neurolog, asistent universitar.

Cu siguranță, profesionalismul și cunoștințele avansate ale specialiștilor din domeniul sănătății va contribui semnificativ la tratarea cât mai eficientă a pacienților care au suportat un AVC.
 

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.