Eroii donatori de la Institutul de Medicină Urgentă

 
Joi, 28 martie 2024, 139 de angajați ai IMSP Institutului de Medicină Urgentă (IMU), au donat sânge și componente sanguine, astfel contribuind la salvarea de vieți omenești. În scopul realizării măsurilor de conștientizare privind necesitatea și importanța donării de sânge de comun cu Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui (CNTS) materialul colectat va fi folosit pentru asigurarea necesităților de produse sanguine pacienților care necesită asistență hemotransfuzională.
Evenimentul s-a desfășurat în cadrul campaniei ” O primăvară de vis – dăruire de viață”.
Astfel, au fost colectate de la 15 persoane - plasmă și de la 124 de persoane sânge. În total, s-au adunat aproximativ 11 litri de plasmă și în jur de 59 litri sânge.
Zilnic, la IMSP IMU este salvată viața a 30 de pacienți, folosindu-se în jur de 6 kg de componente sanguine de la 120 de donatori.
Vice Directorul Medical al institutului, Diana Manea, a mulțumit echipei de organizare și tuturor persoanelor care au donat sânge.
Mulțumim și echipei mobile de la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui pentru buna colaborare.
Studiile arată că donarea de sânge este o procedură sigură și benefică pentru sănătate, deoarece reduce cu 30 la sută riscurile apariției bolilor cardiovasculare. Donatorii de sânge trăiesc mai mult decât ceilalți oameni și au un sistem imunitar mai puternic.
 
 
 
 
 
 
Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.