Ziua Internațională a Epilepsiei marcată la IMSP Institutul de Medicină Urgentă

Ieri, 10 februarie, cu ocazia Zilei Internaționale a Epilepsiei au fost organizate mai multe evenimente în secțiile clinice din  cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Astfel, la inițiativa șefei Secției de Epileptologie, dna Nadejda Gorincioi, la ședința de dimineață a fost făcută o prezentare interesantă ce conține diverse date statistice, noutăți din acest domeniu. Pe holul secției de profil au fost instalate câteva postere informaționale, dar și medicii de alți profil au fost sensibilizați despre tendințele contemporane în diagnostic, tratament și conduita pacieților cu Epilepsie.    

Ziua Internațională a Epilepsiei are drept scop să sensibilizeze publicul larg cu privire la faptele reale despre epilepsie și nevoia urgentă de tratament îmbunătățit, o mai bună îngrijire și o mai mare investiție în cercetare. Ziua Internațională a Epilepsiei oferă oportunitatea de a uni toate forțele pentru a da cuvântul bolnavilor cu epilepsie.

 Aceasta a fost sărbătorită pentru prima dată în 2015 organizată la inițiativa Ligii Internaționale de Combatere a Epilepsiei (ILAE) și Biroului Internațional pentru Epilepsie (IBE) pentru a face auzite problemele cu care se confruntă persoanele cu epilepsie, familiile lor în orice colț al lumii. Această zi reprezintă o platformă pentru persoanele cu epilepsie unde pot să-și împărtășească experiențele, povestirile.

Obiectivele Zilei Internaționale a Epilepsiei sunt:

  • creșterea conștientizării epilepsiei la nivel guvernamental, cât și pentru publicul general;
  • încurajarea discuțiilor cu privire la epilepsie;
  • îmbunătățirea serviciilor de diagnostic și tratament;
  • desfășurarea mai multor cercetări științifice cu scopul ameliorării calității vieții persoanelor afectate de epilepsie.

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.