Conferința cu tema: ”Tratamentul acut al Accidentului Vascular Cerebral ischemic: Workshop Educațional”

        Schimb de experiență în tratamentul contemporan al Accidentului Vascular Cerebral ischemic acut dintre Marea Britanie și Republica Moldova
Mai mulți specialiști neurologi, neurochirurgi și chirurgi endovasculari din Republica Moldova și Marea Britanie s-au întâlnit, joi, 6 februarie, în cadrul unei Conferințe științifico-practice pentru a prezenta rezultatul cooperării internaționale pe parcursul mai multor ani în tratamentul contemporan al Accidentelor Vasculare Cerebrale ischemice.
        Conferința cu tema: ”Tratamentul acut al Accidentului Vascular Cerebral ischemic: Workshop Educațional” are scopul de a îmbunătăți strategiile terapeutice și chirurgicale în tratamentul și profilaxia accidentului vascular cerebral.
  Principala direcție a colaborării prezentate este tratamentul acut al pacienților cu Accidente Vasculare Cerebrale (AVC), în special trombectomia (neuro-trombextracția), care reprezintă unul dintre obiectivele de bază pentru viitorul apropiat în managementul terapeutic a pacienților.
        Prezent la eveniment, Directorul al Institutului de Medicină de Urgență, profesorul universitar, doctorul habilitat în științe medicale Dl Mihail Ciocanu a menționat despre importanța acestui schimb de experiență pentru a îmbunătăți practicile de lucru în favoarea pacienților. “Sunt extrem de bucuros că am reușit să avem acest schimb de experiență cu specialiști din alte țări. Acest eveniment vine în sprijinul realizării obiectivului nostru de a avea echipe de medici specialiști în tratamentul complex al AVC ischemic acut, începând cu diagnosticarea rapidă a bolii, realizarea tratamentului specific prin tromboliză și trombectomie. Ne propunem ca în timp restrâns se instituim în Instituție gărzi, 24 din 24 de ore, pentru soluționarea tuturor urgențelor în AVC ischemic acut.”, a spus Ciocanu.
        Conferința a fost condusă de Academicianul Stanislav Groppa, dr. hab., șt. med, care a ținut să menționeze despre necesitatea unui astfel de parteneriat între cele trei instituții, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, Institutul de Medicină Urgentă și Universitatea din Manchester (Marea Britanie).
        ”Este un program de parteneriat în procesul de instruire și cercetare în domeniul accidentului cerebral vascular și în special tratamentul în perioada super acută, atunci când sunt posibile intervențiile. Scopul nostru este să învățăm strategii noi revoluționare, care includ reversibilitatea maladiei și revenirea pacientului la starea inițială. Este nevoie de a actualiza Protocolul Clinic Național și cel Instituțional în vederea optimizării procedurilor de tratament al AVC acut ischemic.”, a spus dl Groppa.
        Conferința este organizată de Asociația Accidente Vasculare Cerebrale din Republica Moldova în parteneriat cu Institutul de Medicină Urgentă, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” și Universitatea din Manchester (Marea Britanie).

 

 

 

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.