Institutul de Medicina Urgenta

LOGARE

Scrisoare de mulțumire

”Azi, vreau să-mi pun recunoștința pe tavă medicilor de la IMSP Institutul de Medicină Urgentă. O echipă extraordinară, care mi-a salvat tatăl deja a doua oară. Nu am să deschid paranteze, asta fiind ceva mult prea personal pentru mine.

Tatăl meu este bine! Sunt fericită că vor urma încă nenumărate seri în care o să mă sune ca să mă laude pentru un live bun, sau să mă certe pentru o bâlbă, ceea ce se întâmplă destul de des, până la urmă tot pentru binele și imaginea mea își face griji.

Pe această notă pozitivă, Victor Andronachi, Alexandru Andrușca, Sergiu Cobîlețchi, Mihail Popili și ceilalți, pe care nu i-am văzut, dar știu că sunt specialiști extraordinari, vă mulțumesc!”

Această scrisoare de mulțumire a publicat-o, fiica pacientului, Iulia Sarivan, pe profilul ei de pe o rețea de socializare, în semn de mulțumire față de reușitele echipei medicale de la Institutul de Medicină Urgentă (IMU) care i-au salvat viața tatălui ei.

Pacientul, în vârstă de 69 de ani, s-a adresat IMSP IMU cu acuze de slăbiciuni ale membrelor superioare și inferioare, confruntându-se cu multiple probleme cardiovasculare, agravat concomitent de ictusuri cerebrale.

După un proces riguros de investigații și tratamente anterioare în alte spitale fără un succes, s-a adresat la neurochirurgii din cadrul Departamentului de Neurochirurgie de la IMU, care au concluzionat că simptomele erau cauzate de o tumoră cervicală intradurală la nivelul C2-C3, ce exercita presiune pe măduva spinării.

Astfel de tumori prezintă un risc semnificativ dacă nu sunt tratate prompt; pacienții pot deveni imobilizați la pat sau în scaun cu rotile, la fel pot suferi un stop cardio-respirator din cauza centrelor vitale care se află în această regiune a măduvei spinării.

Datorită deciziilor corecte luate la consiliul medical de către echipa noastră de medici specialiști de a se interveni chirurgical prin metoda minim-invazivă s-a reușit o ablație totală fără a compromite structurile vasculare și nervoase importante. Deoarece, din cauza patologiilor concomitente ale pacientului amplificau riscurile asociate cu anestezia generală și manipulările pe măduva spinării.

Chiar din prima zi după intervenție, pacientul se deplasează și se alimentează independent, fără nevoia de asistență majoră.

Tumorile măduvei spinării, precum cea întâlnită la acest pacient pot apărea din diferite motive și pot varia în gradul de severitate. Ele pot provoca o gamă largă de simptome, inclusiv durere, slăbiciune musculară și probleme neurologice. Tratamentul poate fi complicat, în special când sunt implicate alte afecțiuni de sănătate. Cu toate acestea, diagnosticarea și tratamentul prompt sunt esențiale pentru evitarea complicațiilor severe. Tehnicile minim-invazive, precum cele folosite în acest caz, reprezintă o opțiune de tratament eficace, care minimizează riscurile și accelerează recuperarea.

Echipa neurochirurgicală este formată din:

Dr. Andronachi Victor, șef Departament Neurochirurgie;

Dr. Alexandru Andrușca, medic neurochirurg;

Dr. Sergiu Malai, medic neurochirurg;

Dr. Mihail Popili, medic anesteziolog;

Nicolina Savin, asistentă medicală de operație.

 

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.