Mesaj în ajun de Crăciun,

Mesaj în ajun de Crăciun,

          Onorați colegi - doctori, asistenți medicali, farmaciști, reprezentanți ai serviciilor administrative, bioingineri, infirmieri, brancardieri, parteneri din instituțiile guvernamentale, internaționale și ai societății civile!

          În ajun de Crăciun, î-mi permiteți să vă doresc multă sănătate și realizarea tuturor viselor Dumneavoastră. Anul 2021 a fost pentru noi, cei din Institutul de Medicină Urgentă, unul foarte dificil, dar în pofida pandemiei, măsurilor restrictive și greutăților întîmpinate am reușit împreună să atingem absolut toate obiectivele formulate la început de an. Am îndeplinit în totalitate obligațiunile față de populația țării, realizînd peste 22 mii de intervenții chirurgicale în situații de urgență și în cadrul programelor speciale ale Ministerului Sănătății și Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Am asigurat, în regim continuu, soluționarea a peste 75 mii adresări în urgențe medicale în Departamentul Clinic de Medicină Urgentă și peste 5000 solicitări în cadrul Serviciului Republican AVIASAN. În mod special apreciem împlicarea colaboratorilor secților de Reanimare COVID și a celor chirurgicale COVID în tratamentul a peste 2600 pacienți critici cu SARS-Cov-2, transferați în Institutul de Medicină Urgentă din toate subdiviziunile teritoriale ale țării.

          Concomitent, doresc să exprim gratitudine colegilor din Ministerul Sănătății, Ministerului  Finanțelor, Ministerului Economiei, Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Comisiei Europene, Băncii Mondiale pentru buna desfășurare a proiectelor investiționale de construcție a Unității de Primiri Urgențe, Centrului Național de Epileptologie, de Eficiență Energetică a blocurilor nr. 1-3 și de reconstrucție a Blocului de operații cu 15 săli chirurgicale. În mod special, doresc să felicit arhitecții și constructorii companiilor ”Arhidoc” SRL și ”Eurostil Construct” SRL pentru realizarea impecabilă a lucrărilor planificate în acest an.

Mulțumim tuturor!

Crăciun fericit! 

Mihai Ciocanu, director Institutul de Medicină Urgentă

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.