IMU a primit un aparat performant de ultrasonografie Doppler de la Ministerul Sănătății

 
Institutul de Medicină Urgentă (IMU) a primit un aparat performant de ultrasonografie Doppler. Evenimentul oficial a avut loc, miercuri, 16 august, în cadrul IMU.
Dispozitivul permite medicilor să examineze pacienții cu maladii vasculare, în special pe cei la care se suspectează accident vascular cerebral (AVC).
”Anual, peste 4000 de persoane cu semne de AVC ischemic sau hemoragic acut, care ajung la Unitatea Primiri Urgențe a instituției medicale, necesită să fie investigate cu ajutorul ecografiei doppler. Prin această metodă sunt examinate vasele cervico-cerebrale, fiind esențială în stabilirea diagnosticului precoce de înaltă precizie și inițierea tratamentului adecvat, care să contribuie la salvarea pacienților”, a declarat Mihail Ciocanu, directorul IMU.
La rândul său, ministra Sănătății, dna Ala Nemerenco, a venit cu un mesaj de susținere a personalului medical care contribuie esențial la salvarea de vieți omenești. ”Dotarea cu aparate medicale în instituțiile de profil au scopul de a îmbunătăți calitatea serviciilor. Nu putem să vorbim de un rezultat bun, de satisfacția pacienților dacă nu punem la dispoziția echipelor medicale tot de ce au nevoie”, a declarat Ala Nemerenco.
Datorită accesului îmbunătățit al pacienților la examinări imagistice performante (CT cerebral și USG Doppler/Duplex extracranian) în anul 2023 la IMU a crescut semnificativ numărul pacienților tratați prin metoda tromboliză și tratament endovascular (dacă în anul 2022 au fost efectuate 63 de trombolize, atunci în primele 7 luni ale anului 2023 au fost realizate deja 66 de proceduri, corespunzător 83 și 51 de trombectomii.)
Ministerul Sănătății a distribuit astfel de aparate și altor 21 de instituții medico-sanitare publice. Valoarea aparatelor de ultrasonografie constituie 7,3 milioane de lei.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.