Mesaje de multumire pentru agenții economici și persoanele fizice

 

         Cu toate că la moment, Institutul de Medicină Urgentă dispune de întreg spectru de mijloace de protecție, dezinfectanți și medicamente, indicăm o listă de produse, stocurile cărora sunt suplinite zilnic: 1. Măsti medicale; 2. Respiratoare medicale; 3. Ochelari de protecție sau ecrane de protecție; 4. Seturi de costume medicale pentru protecție;  5. Dezinfectanți certificați pentru mîini. 6. Mănuși sterile și mănuși pentru examinare pacienți. 7. Consumabile medicale pentru terapie intensive. 8. Seturi chirurgicale sterile. 9. Halate medicale sterile și nesterile.

Pentru facturile fiscale și donații, anexăm adresa și contul trezorerial al instituției:

IMSP Institutul de Medicină Urgentă

MD-2004, Mun.Chișinău, str. Toma Ciorba nr. 1.

Tel. 022 250 704; 022 250 807;

Fax: 022 235-309; 022 250-809

Ministerul Finantelor-Trezoreria de Stat, Chisinau, bugetul de stat.

c/f 1003600152606

IBAN: MD11TRPCCC518430G00172AA

c/b: TREZMD2X

cod TVA: 0505147

 Vă multumim!

 

14 mai 2020

Donație din partea acționarilor magazinelor Zoutlet/Zbrands

Ieri, 13 mai, acționarii magazinelor Zoutlet/Zbrands au oferit o donație importantă Institutului de Medicină Urgentă (IMU) - un videolaringoscop cu lame reutilizabile, model VL3R, în valoare de 51.156 lei.
Echipamentul este unul extrem de important în tratarea pacienților critici suspecți sau confirmați cu noul virus COVID-19. „Echipa de medici care lucrează cu pacienți infectați este profund recunoscătoare pentru generozitatea și sprijinul de care ați dat dovadă prin donația făcută pentru susținerea muncii noastre în contextul epidemiologic actual”, a menționat Igor Curov, vicedirectorul medical al IMU, la evenimentul de primire a donației.
Utilizarea videolaringoscopului este indicată în toate ghidurile și protocoalele naționale și internaționale de tratament al acestor pacienți critici, în ceea ce privește intubația orotraheală rapidă, precisă chiar și în cazurile dificile, având ca avantaje atât riscul minim de contaminare al personalului medical care manipulează calea aeriană a pacienților COVID-19, cât și asigurarea optimă a oxigenării pacientului cu hipoxemie severă.

Aducem sincere mulțumiri acționarilor magazinelor Zoutlet/Zbrands pentru donația oferită.
Vă suntem foarte recunoscători și Vă mulțumim

 

 

13 mai 2020

Acte de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la IMU

Echipa medicală de la Institutul de Medicină Urgentă (IMU) implicată în lupta cu pandemia de COVID-19 a mai primit câteva donații în această săptămână.
Zilele trecute, Compania ”Moldovafruct” a oferit 1400 kg de mere.
Astăzi, 150 de cadre medicale, inclusiv colegii din România, implicate în lupta cu pandemia de COVID-19, au primit în dar câte un prânz cald oferit cu generozitate de administrația Complexului Turistic Costești.
Tot astăzi, am primit în dar un videolaringoscop cu lame reutilizabile, model VL3R, în valoare de 51.156 lei, oferit de Maksim Kakareka, din Republica Belarus.

La rândul său, Conducerea Institutului de Medicină Urgentă aduce mulțumiri pentru donațiile oferite de către Compania ”Moldovafruct”, Complexului Turistic Costești, Maksim Kakareka și vă asigură că fiecare gând pozitiv venit în această perioadă este un semn de prețuire și motivare pentru cadrele medicale implicate în lupta cu pandemia de COVID-19.
Vă suntem foarte recunoscători și Vă mulțumim ‼️

 

 

9 mai 2020

Acte de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la IMU

Echipa medicală de la Institutul de Medicină Urgentă (IMU) a mai primit o donație importantă de la Compania de credite online ”Forza Credit” ce va ajuta la protejarea personalului care lucrează cu pacienți infectați de COVID-19.
Astfel, a fost suplinit stocul cu 1500 de respiratoare KN95 în valoare de 95.000 lei.
Conducerea IMU aduce sincere mulțumiri Companiei de credite online ”Forza Credit” pentru implicare.
Vă suntem foarte recunoscători și Vă mulțumim

 

 

6 mai 2020

Echipamente medicale și consumabile, donație de la Kaufland

Marți, 5 mai, Institutul de Medicină Urgentă a primit sub formă de donație echipamente, și consumabile extrem de necesare în lupta cu pandemia de COVID-19.
Donația a fost oferită cu suportul Kaufland, în cadrul campaniei „Împreună pentru voi!”, inițiată de către Asociația Moldova AID.
„Ne bucurăm că am reușit să fim parte a campaniei „Împreună pentru Voi”, alături de zeci de companii și persoane fizice, care au demonstrat atât de multă solidaritate și sprijin pentru cei care depun eforturi incredibile și zi de zi luptă cu COVID-19. Acum, mai mult ca oricând, credem că implicarea face diferența, iar tot ceea ce putem realiza este sub umbrela #ajut””, a menționat Cristina Aramă, PR manager Kaufland Moldova.
În astfel de momente dificile pentru toți, implicarea, solidarizarea și responsabilitatea fiecăruia dintre noi poate aduce schimbarea spre bine.
„Echipamentele de protecție și cele medicale vin în suportul personalului medical și al pacienților. Suntem deja la a doua donație alături de compania Kaufland și pot spune că solidaritatea dintre societatea civilă și mediul de afaceri este exact tandemul de care are nevoie sistemul medical din țara noastră", a menționat Ana Racu, membru al Comitetului ONU împotriva torturii, activist civic.
Conducerea IMU aduce sincere mulțumiri donatorilor Kaufland și Asociația Moldova AID.
Vă suntem foarte recunoscători și Vă mulțumim 

 

 

 

4 mai 2020

Un aparat ultra modern pentru ventilare artificială donat Institutului de Medicină Urgentă

Un aparat ultra modern pentru ventilare artificială, în valoare de 291.000 lei a fost donat, luni, 4 mai, Institutului de Medicină Urgentă.
Donația a fost oferită de către ”NGM Company” S.R.L., în persoana dlui Plamen Milanov, în parteneriat cu Loteria Moldovei.
Conducerea spitalului a apreciat înalt această donație extrem de necesară pentru ventilarea pacienților diagnosticați COVID-19. ”Este o donație impresionantă și foarte prețioasă pentru noi. Acest aparat va ajuta pacienții mult mai ușor să respire. Ne bucurăm că ați ales să donați spitalului nostru acest aparat foarte modern”, a menționat directorul spitalului, dl Mihai Ciocanu.
Prezent la ceremonia oficială, dl Milanov a menționat că și pentru compania pe care o conduce este un aparat prețios, dar înțelege necesitatea lui la moment, de aceea au decis să facă posibilă această sponsorizare.
”Vă mulțumim pentru aportul Dvs în salvarea pacienților. Vă asigurăm că înțelegem munca Dvs foarte grea, de aceea am decis să fim mai aproape prin această donație”, a spus dl Milanov, după ce au făcut schimb de documente cu directorul spitalului.
Vă suntem foarte recunoscători și Vă mulțumim

 

 

 

1 mai 2020

Prima zi de lucru a personalului medical din România la IMU
O echipă formată din 15 medici și asistenți medicali din România și-au început astăzi, 1 mai, prima zi de lucru, la Institutul de Medicină Urgentă.
Personalul medical cu specializări în Anestezie și Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă vor desfășura, timp de 15 zile, activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19.
”În această perioadă extrem de complicată pentru activitatea noastră avem mare nevoie de personal medical, iar aportul Dvs va fi de mare ajutor pentru noi. Vă mulțumim că ați acceptat să fiți eroii care vor lupta în prima linie cu pacienții infectați”, a menționat directorul spitalului, dl Mihai Ciocanu.
Menționăm că o echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății au sosit în Republica Moldova joi, 30 aprilie, pentru a completa echipele medicale în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.
Autoritățile din România au trimis și echipamente de protecție pentru medici și medicamente.
Acțiunea face parte din ansamblul măsurilor de sprijin întreprinse de România în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

 

 

 

Acte de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la IMU
Ieri, 30 aprilie, o familie din or. Chișinău a făcut o donație impresionantă pentru secția Cirurgie Spinală din cadrul Institutului de Medicină Urgentă – o mașină de spălăt haine și o mașină pentru uscarea lor, dar și praf de spălat.
”Astăzi bunătatea omenească a fost din nou demonstrată, în vremuri grele, lupta cu virusul continuă, însă știm că vom învinge doar cu ajutorul inteligenței și mărinimiei.
Recent secția noastră a avut parte de o donație foarte specială din partea liceului ,,Da Vinci''. Acest gest este foarte important pentru noi, în special, pentru că, personalul medical trebuie să fie foarte precaut și nu își poate permite să poarte hainele potențial infectate de mai multe ori. Din acest motiv, administrația liceului ,,Da Vinci'' și în special, Doamna Efrosinia Guzun, prin acest gest, s-a alăturat echipei medicale anti COVID.
Transmitem mulțumiri, căldură, dragoste și cel mai important sănatate, tuturor celor implicați! Acest gest nu va fi uitat niciodată”, a spus șeful Secției, dl Victor Ungurean.
În aceeași ordine de idei, astăzi, 1 mai, eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 au mai primit o donație de băuturi non-alcoolice de la Compania Coca-Cola.
Vă suntem foarte recunoscători și Vă mulțumim

 

 

29 aprilie 2020

Acte de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la IMU
Orange Moldova alături de lucrătorii medicali implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la IMU
Săptămâna trecută, o parte a echipei de la Orange Moldova au donat echipament de protecție pentru lucrătorii medicali implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la Institutul de Medicină Urgentă.
Directorul instituției, dl Mihai Ciocanu, alături de echipa sa, a primit lotul de 750 ecrane de protecție, 5000 măști, 5000 de costume de protecție, 5000 botoși, 5000 de mănuși.
În acest sens, administrația spitalului, a transmis un mesaj de mulțumire și gratitudine donatorului pentru gestul extrem de plăcut.
La rândul său, Julien DUCARROZ, CEO Orange Moldova a menționat, în cadrul unui comunicat de presă: „Împreună cu echipa, din primele zile ale apariţiei pericolului cauzat de COVID-19, am întreprins măsuri de solidaritate atât cu clienţii noștri, cât şi cu sistemul educaţional şi cel medical. Astăzi anunţăm că implicarea Orange pentru a susţine sistemul medical, în special a lucrătorilor medicali, are ca rezultat distribuirea directă către beneficiari, adică instituţiile medicale, a 15 mii de seturi de echipamente de protecţie pentru medici. În această perioadă viabilitatea şi buna funcţionare a sistemului ocrotirii sănătăţii este una crucială pentru viitor. Orange va continua să urmărească evoluţia situaţiei şi să rămână solidară pe toată durata acestei pandemii”.
Vă suntem foarte recunoscători și Vă mulțumim

https://www.youtube.com/watch?time_continue=40&v=RaYvsLVT5H4&feature=emb_logo&fbclid=IwAR07rrvGVjhnIKFP90ul8hbOFqLcZt7yE8--Y_9pANzI3hzHPY-za5zwbE0

 

Acte de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la IMU
Lucrătorii medicali implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la Institutul de Medicină Urgentă, dar și o parte din pacienții bolnavi au primit o donație împreună cu multe gânduri de sănătate.
Zilele trecute, Ana Racu, membru al Comitetului ONU împotriva torturii, activist civic al platformei “Împreună pentru voi!” a oferit în dar 4000 de măști și 220 seturi de lenjerie de pat.
Administrația Institutului de Medicină Urgentă aduce mulțumiri pentru această atenție.
Vă suntem foarte recunoscători și Vă mulțumim

 

 

 

28 aprilie 2020

5000 măști și 5 termometre cu infraroșu – donație de la Farmacia Felicia
Reprezentanți de la Farmacia Felicia, ”Grin-Farm” S.R.L., au vizitat ieri, 27 aprilie, Institutul de Medicină Urgentă (IMU), dar, spre bucuria tuturor, a fost doar cu scopul de a oferi o donație impresionantă.
Directorul instituției, Mihai Ciocanu, alături de echipa sa a primit donația de 5000 de măști și 5 termometre cu infraroșu. Acestea sunt necesități de prim plan, de aceea se consumă în cantități enorme de către personalul medical implicat în lupta cu pandemia de COVID-19.
Termometrul de frunte non-contact cu scanare în infraroșu, care permite măsurarea rapidă, sigură și fără contact a febrei este folosit intens în procesul de testare a pacienților cu COVID-19.
Administrația IMU aduce sincere mulțumiri companiei ”Grin-Farm” S.R.L. pentru donația oferită și vă trimite doar gânduri pozitive și mesaje de sănătate din partea colegilor de primă linie.
Vă mulțumim!

 

 

23 aprilie 2020

IMU a primit un Ultrasonograf performant de la Compania Coca-Cola Hellenic Moldova
Compania Coca-Cola Hellenic Moldova a donat Institutului de Medicină Urgentă un Ultrasonograf performant, în sumă de 720 mii lei, care este folosit intens în procesul de tratament a pacienților cu COVID-19 din secția de Reanimare. Ecografia pulmonara în tratamentul pacienților COVID-19 prezintă avantaje serioase față de alte metode imagistice: imaginea plămânilor poate fi obținută nemijlocit la patul pacientului, în procedură sunt implicați mai puțini medici, permite separarea (triajul) pacienților cu risc scăzut de cei cu risc ridicat, investigația nu emite radiații, etc. Concomitent Ultrasonograful este folosit și la efectuarea traheostomiilor ghidate în cazul pacienților critici.
Această donație a fost posibilă datorită parteneriatului (al doilea la număr) cu Organizația neguvernamentală CCF-Copil, Comunitate, Familie din Moldova, care s-a implicat plenar în lupta cu pandemia COVID-19.
La ceremonia de donare a Ultrasonografului a participat Domnul Sergey Hovelyan, Country Manager Coca-Cola Hellenic Moldova și Doamna Liliana Rotaru, directorul executiv al ONG CCF Moldova, care implementează în cadrul instituției noastre cel de-al doilea proiect de dotare cu utilaj medical performant.
Administrația Institutului de Medicină Urgentă, în numele medicilor din prima linie, a exprimat sincere mulțumiri pentru donația valoroasă.

 

 22 aprilie 2020

Acte de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la IMU
Ieri, o mică parte din personalul medical implicat în lupta cu pandemia de COVID-19 de la Institutul de Medicină Urgentă a fost servit cu pizza italiană de la ”Gusto Italiano”.
A fost pregătită cu multă dragoste din ingrediente aduse din Italia și oferită chiar de unul dintre fondatorii pizzeriei. ”Vă mulțumim pentru ceea ce faceți. Mă închin în fața voastră. Multă sănătate vă dorim”, a fost mesajul spus de Sorin Guțu.
Administrația Institutul de Medicină Urgentă vă mulțumește pentru acest gest plăcut de omenie.
Vă suntem foarte recunoscători și Vă mulțumim!

 

 

 

21 aprilie 2020

         Acte de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la IMU
Bunătatea are efect de bumerang. Așa cum un bulgăre de zăpadă enorm de mic fiind rostogolit de pe un munte se face gigant – actele de caritate își au sensul lor. Săptămânal oameni de bună credință donează lucruri necesare pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la Institutul de Medicină Urgentă (IMU).
Astăzi, ne-am simțit onorați să primim o donație - 500 de costume de protecție, 2 tone de săpun antibacterian și 500 de viziere.
         Bunurile au fost acumulate în cadrul campaniei “Împreună pentru voi!”, care e o inițiativă civică ce își propune să susțină medicii aflați în linia întîi de luptă cu pandemia COVID-19.
Echipamentele de protecție au fost livrate din contul mijloacelor financiare acumulate în cadrul Teledonului organizat de JurnalTV, în ziua de paște, 19 aprilie.
         “Prin această donație venim să susținem personalul medical din cadrul IMU și să-l asigurăm de suportul societății, care înțelege foarte bine care sunt riscurile celor aflați pe prima linie”, a menționat Ana Racu, membru al Comitetului ONU împotriva torturii, activist civic al platformei “Împreună pentru voi!”
         Administrația Institutul de Medicină Urgentă aduce mulțumiri pentru această contribuție substanțială și vă asigură că fiecare gând pozitiv venit în această perioadă este un semn de prețuire și motivare pentru cadrele medicale implicate în lupta cu pandemia de COVID-19.
Vă suntem foarte recunoscători și Vă mulțumim!!!

 

 

18 aprilie 2020

         Acte de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la IMU.
         Conducerea Institutului de Medicină Urgentă aduce sincere mulțumiri Companiei ”Asconi Winery” care a oferit prânzul mai multor angajați ai spitalului implicați în lupta cu pandemia COVID- 19, care va fi oferită, în ziua de Paște. Suntem recunoscători pentru că ați avut grijă să ne oferiți pe lângă bucate și ouă vopsite și plăcinte, vom avea o masă bogată de sărbătoare.
         Totodată, mulțumiri Companiei ”Mobvaro-M” și ”Vamilagro-Top” S.R.L care au oferit 800 kg de mere.
Vă mulțumim!!

 

 

 

17 aprilie 2020

         Acte de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la IMU.
         Oamenii de bună credință continuă șirul acțiunilor de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la Institutul de Medicină Urgentă (IMU).
         Pentru protecția personalului medical care intră în contact direct cu pacienții infectați cu noul Coronavirus au fost oferite 500 de viziere, dar și 2.000 de litri de săpun bactericid de către AO ”Moldova-AID” prin proiectul ”Împreună pentru voi”. Vă mulțumim.
         Totodată, aducem mulțumiri și Companiei Elnamont S.R.L. pentru donația de 20.000 lei.
         Sincere mulțumiri și donatorului anonim care a oferit 100 de păscuțe pentru angajații IMU.
         Mulțumiri Organizației de femei a PD care a oferit 200 de măști respiratoare și 40 litri de dezinfectant.
         Mulțumim Farmaciei Familia, care, prin intermediul Fundației ”Valeriu Ghereg”, a donat seturi de produse igienice de primă necesitate.
Tuturor vă suntem foarte recunoscători și Vă mulțumim

 

 

 

15 aprilie

         Acte de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la IMU.
         O perioadă extrem de încărcată emoțional, foarte aglomerată fizic și plină de spirit civic – așa poate fi numită primăvara anului 2020. Societatea a fost divizată în două categorii: oameni puternici, rezistenți cu spirit de inițiativă și de a face bine, dar și din cei răutăcioși, mofturoși, mereu nemulțumiți și critici. Rețelele sociale sunt inundate zilnic cu diverse opinii, cu dezinformări, dar și cu știri care merită atenția publică. Noi, personalul medical, corpul administrativ suntem la datorie. Muncim în condiții extrem de neobișnuite și complicate, dar rezistăm. Suntem profund recunoscători atunci când primim donații pentru că asta este un supliment strict necesar pentru atât de multe necesități care înainte nu erau obligatorii.
         În acest sens, Conducerea Institutului de Medicină Urgentă aduce sincere mulțumiri tuturor oamenilor cu inimă mare care ne sunt alături.
         ”Totodată, aduc plecăciuni colegilor pentru implicarea și responsabilitatea lor enormă de a salva, de a ajuta, de a aduce un zâmbet sau o speranță cuiva. Voi sunteți eroii noștri!”, a spus Mihai Ciocanu, directorul Institutului de Medicină Urgentă.
 Mulțumim Viziere.md pentru donația de 500 de viziere.
 Mulțumim dlui Igor Grosu pentru donația unei boxe pentru intubare.
 Mulțumim Companiei ”Est Computer” S.R.L. pentru donația de 100.000 lei.
Tuturor Vă suntem foarte recunoscători și Vă mulțumim! 

 

15 aprilie

         Acte de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la IMU.
         Personalul medical, implicat în lupta cu pandemia de COVID-19, cei care au grijă ca fiecare pacient să se însănătoșească cât mai rapid, cei care muncesc până la epuizare în această perioadă, cei care sunt expuși riscului în fiecare zi au primit o donație și multe gânduri pozitive din partea Companiei ”Mary Kay”.
         ”În această perioadă dificilă, Compania Mary Kay și-a propus să răspândească puțină dragoste și bunătate. Transmitem mulțumirile, susținerea și încurajările noastre celor care sunt în prima linie în această luptă cu pandemia. Sperăm că lotul de cremă extramolientă pe care l-am donat Institutului de Medicină Urgentă să vă fie de ajutor.      Vrem ca mâinile medicilor și asistentelor noastre, care salvează vieți, să aibă parte de multă grijă. Cu respect și gratitudine, Mary Kay Moldova”.
         Conducerea Institutului de Medicină Urgentă aduce sincere mulțumiri donatorilor, Companiei ”Mary Kay”.
Vă mulțumim 

 

 

 

12 aprilie 2020

         Acte de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la IMU.
         Institutului de Medicină Urgentă (IMU) a primit o donație de la Compania UNION EXPEDITIE S.R.L. Donatorii au oferit dezinfectant pentru a fi în siguranță atât pacienții cât și lucrătorii medicali.
         Donația a fost oferită în cadrul campaniei ”Țara are nevoie de Terapie Intensivă”, desfășurată de Fundația Medicală ,,Valeriu Ghereg”.
         Conducerea Institutului de Medicină Urgentă aduce sincere mulțumiri donatorilor, Compania UNION EXPEDITIE S.R.L., dar și membrilor Fundației Medicale ,,Valeriu Ghereg” pentru implicarea și dorința Dvs de a face bine.
Vă mulțumim !

   

 

 

11  aprilie 2020

         Acte de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la IMU.
         La sfârșitul lunii martie, FPCP DataControl SRL, a făcut o donație impresionantă Institutului de Medicină Urgentă (IMU) - dispozitive medicale și consumabile în valoare de 171.793,00 lei.
         Donația a fost realizată prin intermediul Fundației Medicale ,,Valeriu Ghereg”, care desfășoară o campanie ”Țara are nevoie de Terapie Intensivă”.
         ”Într-o perioadă dificilă pentru toți, cauzată de amenințări tot mai mari pentru sănătate, este important să acționăm imediat și să ne unim forțele. Ține de fiecare dintre noi să facem tot ce ne stă în putere pentru a avea grijă de sănătatea noastră și a celor din jur. De aceea, compania noastră se solidarizează și susține lupta contra răspândirii coronavirusului. Prin donația noastră ne dorim să venim în sprijinul spitalelor și pacienților”, se arată într-o postare pe pagina oficială a Fundației Medicale ,,Valeriu Ghereg”.
         La rândul său, administrația IMU aduce sincere mulțumiri tuturor care au realizat această campanie, dar și donatorilor, FPCP DataControl SRL. ”Vă mulțumesc și vă asigur că acest gest de omenie este o binecuvântare pentru noi. Necesitățile de fiecare zi ale spitalului sunt multe, în această perioadă extrem de complicată, dar speranțele sunt mari. Cu implicarea Dvs. suntem mai puternici și mai optimiști că vom învinge acest inamic invizibil. Totodată, mulțumesc colegilor mei, doctorului Ruslan Baltaga și prof. univ., d.h.s.m. Sergiu Șandru, membri ai Fundației Medicale ,,Valeriu Ghereg”.
Cu respect și gânduri pozitive,  Mihai Ciocanu, directorul Institutului de Medicină Urgentă!

 

 

 

10  aprilie 2020

9 aprilie, o mica parte din personalul medical implicat in lupta cu pandemia “COVID -19” a fost răsplătit cu pâine proaspăt scoasă din cuptor de la Iarba Noastră, coaptă cu multa grija de Natka Minunatka si adusă de zâna cea buna care a contribuit foarte mult la buna organizare a multor donații către spitale, Olga Tapordei.
Va mulțumim!

 

 

9 aprilie 2020

Acte de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la IMU.
         8 aprilie, administrația rețelei de supermarketuri Nr1, a venit cu o donație către personalul medical implicat în lupta cu pandemia de COVID-19 de la Institutul de Medicină Urgentă.
         Pandemia a schimbat radical modalitatea și intensitatea de lucru în spital. A venit cu necesități care înainte chiar nu erau urgente, astfel, mobilizarea companiilor, dar și a societății civile este un sprijin foarte important. Sunt zile deloc ușoare, sunt clipe în care o secundă înseamnă o viață pierdută sau câștigată, un zâmbet sau o lacrimă, iar eroii noștri din prima linie care poartă o imensă responsabilitate și lucrează până la epuizare merită aplauze și o puternică încurajare.
         Necesitățile stringente pentru personalul medical sunt echipamentul de protecție pentru a fi în siguranță alături de pacienții infectați cu acest virus invizibil. Suntem foarte bucuroși de donația primită de 10.000 de măști chirurgicale, o donație venită cu suportul Fundației Medicale ”Valeriu Ghereg”, în frunte cu prof. univ., d.h.s.m. Sergiu Șandru, directorul Clinicii Anesteziologie și Reanimatologie, IMSP IMU.
         Conducerea Institutului de Medicină Urgentă aduce sincere mulțumiri donatorilor, rețelei de supermarketuri Nr1, pentru implicarea și dorința Dvs de a face bine.
Vă mulțumim !

 

 

7 aprilie 2020

         Un prânz cald pentru cadrele medicale implicate în lupta cu pandemia de COVID-19
         Marți, 7 aprilie, ziua în care este sărbătorită Buna Vestire, 100 de cadre medicale implicațe în lupta cu pandemia de COVID-19, au primit în dar câte un prânz cald oferit cu generozitate de administrația Complexului Turistic Costești.
         ”Astăzi, în ziua când sărbătorim Buna Vestire ar fi trebuit să încingem cu toții cuptoarele, să gătim și să mâncăm peștele pentru care avem Dezlegare. Dar trăim vremuri de cumpănă, vremuri în care mulți oameni, inclusiv medicii care luptă cu   Pandemia, nu au timp și nici posibilitate pentru această tradiție de suflet.
         Pe de altă parte, peștele proaspăt gătit este cartea de vizită a Complexului Turistic Costești. Iată de ce .... astăzi ne-am trezit dis-de-dimineață, am aruncat plasele în iazul nostru de la Complex, am prins cei mai frumoși pești, apoi ne-am înarmat cu mănuși, măști și bonete, i-am gătit gustos și i-am trimis, călduți, lucrătorilor medicali care sunt acum „pe front”. 
         Sperăm că cele 100 de porții de pește cald cu mămăligă le vor da puteri să mai scoată în capăt o zi de luptă cu COVID-19.
         Vă mulțumim pentru tot ce faceți!  este declarația publicată pe pagina oficială a donatorilor.
         La rândul său, Conducerea Institutului de Medicină Urgentă aduce mulțumiri pentru acțiunea de caritate și vă asigură că fiecare gând pozitiv venit în această perioadă este un semn de prețuire și motivare pentru cadrele medicale implicate în lupta cu pandemia de COVID-19.

 

 

6 aprilie 2020

         Acte de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la IMU
         Omenia este cea mai de preț calitate pe care o deținem. Să-ți dorești să faci lucruri mărețe, să-i dorești bine colegului sau celui din comunitatea ta, să participi la evenimente sociale, să-ți pese de durerea cuiva este un act de eroism.
         În această perioadă în care totul capătă o altă valoare, o altă dimensiune, o altă semnificație, mai mult ca niciodată unii oameni dau dovadă de bunătate, de capacitatea de a se reorganiza, de a se reinventa sau de a fi util societății prin acțiunile sale, prin ajutorul oferit, prin simplul fapt de a fi alături.
         Conducerea Institutului de Medicină Urgentă aduce sincere mulțumiri tuturor oamenilor cu inimă mare care au reușit și săptămâna trecută să fie aproape de necesitățile personalului nostru medical.
         Totodată, aduc plecăciuni colegilor pentru implicarea și responsabilitatea lor enormă de a salva, de a ajuta, de a aduce un zâmbet sau o speranță cuiva. Voi sunteți eroii noștri!
Mulțumim Compaiei ”AEI Triumf”, pentru donația de 5.000 lei.
 Mulțumim dlui Teodor Popovici, profesor universitar la Catedra OMF, USMF, ”Nicolae Testemițanu” pentru donația de mănuși pentru examinare.
 Mulțumim ”Tucano caffee”, pentru cafeaua extrem de gustoasă, personal dlui director, Ruslan Cojocaru.
 Mulțumim Companiei Aquatrade, pentru livrarea zilnică de apă.
 Mulțumim restaurantului Kiku steak&wine pentru prânzul gustos, personal dlui director Petru Chicu.
 Mulțumim restaurantului ”Trattoria della nonna”, pentru prânzul gustos.
Tuturor vă suntem foarte recunoscători și Vă mulțumim ‼️ 
Cu respect,
Mihai Ciocanu, director Institutul de Medicină Urgentă.

 

2 aprilie 2020

         Acte de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19
         În aceste clipe extrem de complicate, în această perioadă care ne învață să fim aproape unul de altul prin susținere și implicare socială ajutorul venit din partea societății civile sau a companiilor pentru cadrelor medicale este o binecuvântare. Personalul medical este expus în fiecare secundă riscului de a se îmbolnăvi cu acest virus necruțător COVID-19, de aceea echipamentul, dar și măsurile de precauție sunt unele dintre necesitățile primordiale.
         Conducerea IMSP IMU adresează sincere mulțumiri Companiei ”DFM” S.R.L, personal dnei Nina Guranda, pentru donația impresionantă de echipamente de protecție, dezinfectanți, dar și cele 5 videolaringoscoape.
         ”Suntem recunoscători și Vă mulțumim pentru gestul Dvs., pentru generozitatea și atenția pe care o exprimați față de necesitățile echipei noastre.    Totodată, îmi exprim recunoștința, gratitudinea, aprecierea și admirația față de personalul medical care se dedică să facă ce știu ei mai bine, să salveze vieți. Vă mulțumesc pentru că datorită experienței și capacităților Dumneavoastră îi faceți pe oameni sănătoși.
Voi sunteți eroii noștri!”
Cu respect,
Mihai Ciocanu, director Institutul de Medicină Urgentă

 

2 aprilie 2020

https://protv.md/coronavirus/un-medic-din-moldova-care-a-lucrat-in-italia-a-adus-la-institutul-de-medicina-urgenta-un-aparat-performant-de-intubare-a-pacientilor-acesta-va-permite-ca-medicii-sa-faca-procedura-de-la-distanta-asa-incat-sa-nu-se-imbolnaveasca-de-covid-video---2523765.html?fbclid=IwAR1MHpThCxmlWYXXNdGUoMgJ0bdmj-pFcUJQlDTIuuimti9xPP9iI03M08c

 

30 martie 2020

http://www.sanatateinfo.md/News/Item/9090?fbclid=IwAR25GEx6hXjqOqX9O-UyLCdt2tHa4valE5dR1r9oizR4GjLlzsLRaq4al_4

 

30 martie 2020

         Acte de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la IMU.

         Implicarea și susținerea sunt cele mai importante lucruri care contează acum pentru personalul medical. Un echipament de protecție sigur, un gând pozitiv, o încurajare, dar și alte mici atenții venite și în această săptămână de la mulți agenți economici ajută la ameliorarea situației personalului care luptă zilnic pentru pacienții bolnavi de COVID-19 din cadrul Institutului de Medicină Urgentă.
Conducerea IMSP IMU Vă adresează sincere mulțumiri pentru contribuția DVS.
Mulțumim Compaiei ”Media Magnat Group”, pentru echipamentul de protecție, (mască).
Mulțumim Companiei Oriflame Moldova, pentru darurile oferite personalului medical, dar și dezinfectanții pentru suprafețe.
Mulțumim Fruit&Go (Compania Monicol), personal dlui director, Dumitru Vicol, pentru fructele uscate gustoase.

 Mulțumim ”Tucano caffee”, pentru cafeaua extrem de gustoasă, personal dlui director, Ruslan Cojocaru.
 Mulțumim ”Oliva” restaurant, pentru pânzul gustos, oferit zilnic timp de mai bine de o săptămână, personal dlui director, Ruslan Cojocaru.
Mulțumim Compania ”Lactalis-Alba S.R.L pentru laptele gustos și donația de măști.
Mulțumim Companiei ”Endava” pentru fructele proaspete.
Mulțumim AO ”Moldova AID”, personal dnei Maria Botnari, pentru ventilatorul Hamilton, în valoare de 562860 lei, procurat cu susținerea ”Vinăriei Purcari”.
Mulțumim Asociației Companiilor de Creație din Moldova (COR), personal dlui director Vasili Braga, pentru donația de viziere personalului medical, prin intermediul platformei online – Viziere.md.
         Vizierele sunt produse din PET-G conform unui prototip ce acoperă fața și sunt donate cadrelor medicale implicate în tratarea pacienților sau persoanelor suspecte cu virusul COVID-19.
         Vasile Braga, directorul executiv al Asociației COR: “Am inițiat colectarea de fonduri și producerea de viziere, cât și distribuirea acestora cadrelor medicale din Republica Moldova. Mulțumim colegilor de la viziere.ro pentru deschiderea de a oferi prototipul ceea ce ne-a permis să realizăm proiectul și la Chișinău, după ce în România se desfășoară în peste 20 de orașe. Credem că este un răspuns creativ și necesar societății în perioada pandemiei COVID-19, iar asigurarea securității și sănătății este prioritatea numărul 1 astăzi a tuturor. Respectiv, în doar 2 zile peste 15,000 de viziere au fost comandate, iar în câteva ore am reușit producerea a 850 de viziere.”
         Mihail Ciocanu, Director IMSP IMU: “Din numele medicilor și asistenților medicali de la Institutul Medicină Urgentă, mulțumim pentru această donație de 150 de viziere care vine să completeze echipamentul de protecție pentru personalul medical. Am încercat o vizieră și este foarte comodă, se poate purta deasupra măștii și a ochelarilor de protecție și nu se aburește. Am completat formularul solicitând 5000 de viziere, respectiv vom aprecia implicarea voluntarilor în producerea de viziere în continuare și pentru colegii de la alte instituții medicale din țară.”
Tuturor vă suntem foarte recunoscători și Vă mulțumim ‼️ 
Cu respect, Mihai Ciocanu, director Institutul de Medicină Urgentă

 

30 martie 2020

         Acte de caritate pentru eroii implicați în lupta cu pandemia de COVID-19 de la IMU.

         Implicarea și susținerea sunt cele mai importante lucruri care contează acum pentru personalul medical. Un echipament de protecție sigur, un gând pozitiv, o încurajare, dar și alte mici atenții venite și în această săptămână de la mulți agenți economici ajută la ameliorarea situației personalului care luptă zilnic pentru pacienții bolnavi de COVID-19 din cadrul Institutului de Medicină Urgentă.
         Conducerea IMSP IMU Vă adresează sincere mulțumiri pentru contribuția DVS.
Mulțumim Compaiei ”Media Magnat Group”, pentru echipamentul de protecție, (mască).
Mulțumim Companiei Oriflame Moldova, pentru darurile oferite personalului medical, dar și dezinfectanții pentru suprafețe.
Mulțumim Fruit&Go (Compania Monicol), personal dlui director, Dumitru Vicol, pentru fructele uscate gustoase.
Mulțumim ”Tucano caffee”, pentru cafeaua extrem de gustoasă, personal dlui director, Ruslan Cojocaru.
Mulțumim ”Oliva” restaurant, pentru pânzul gustos, oferit zilnic timp de mai bine de o săptămână, personal dlui director, Ruslan Cojocaru.
Mulțumim Compania ”Lactalis-Alba S.R.L pentru laptele gustos și donația de măști.
Mulțumim Companiei ”Endava” pentru fructele proaspete.
Mulțumim AO ”Moldova AID”, personal dnei Maria Botnari, pentru ventilatorul Hamilton, în valoare de 562860 lei, procurat cu susținerea ”Vinăriei Purcari”.
Mulțumim Asociației Companiilor de Creație din Moldova (COR), personal dlui director Vasili Braga, pentru donația de viziere personalului medical, prin intermediul platformei online – Viziere.md.
         Vizierele sunt produse din PET-G conform unui prototip ce acoperă fața și sunt donate cadrelor medicale implicate în tratarea pacienților sau persoanelor suspecte cu virusul COVID-19.
         Vasile Braga, directorul executiv al Asociației COR: “Am inițiat colectarea de fonduri și producerea de viziere, cât și distribuirea acestora cadrelor medicale din Republica Moldova. Mulțumim colegilor de la viziere.ro pentru deschiderea de a oferi prototipul ceea ce ne-a permis să realizăm proiectul și la Chișinău, după ce în România se desfășoară în peste 20 de orașe. Credem că este un răspuns creativ și necesar societății în perioada pandemiei COVID-19, iar asigurarea securității și sănătății este prioritatea numărul 1 astăzi a tuturor. Respectiv, în doar 2 zile peste 15,000 de viziere au fost comandate, iar în câteva ore am reușit producerea a 850 de viziere.”
         Mihail Ciocanu, Director IMSP IMU: “Din numele medicilor și asistenților medicali de la Institutul Medicină Urgentă, mulțumim pentru această donație de 150 de viziere care vine să completeze echipamentul de protecție pentru personalul medical. Am încercat o vizieră și este foarte comodă, se poate purta deasupra măștii și a ochelarilor de protecție și nu se aburește. Am completat formularul solicitând 5000 de viziere, respectiv vom aprecia implicarea voluntarilor în producerea de viziere în continuare și pentru colegii de la alte instituții medicale din țară.”
Tuturor vă suntem foarte recunoscători și Vă mulțumim ‼️ 
Cu respect, Mihai Ciocanu, director Institutul de Medicină Urgentă

 

20 martie2020

          Administrația Institutului de Medicină Urgentă vine cu un mesaj de multumire pentru agenții economici și persoanele  fizice, care în ultimile zile au donat instituției bani, echipamente de protecție individuală, dezinfectanți și produse alimentare. Multumim pentru solidaritate și ajutori: LINELA SRL (50000 lei), ABPARTNERS STUDIO SRL (20000 lei), MAVITA SRL ( produse alimentare-3290.70 lei), IM VIVAMED INTERNATIONAL SRl  (consumabile medicale -10819 lei), ADEN Transexim SRL (dezinfectanți-15000lei), persoană fizică (costume de protecție și ochelari). Vă asigurăm că toate resursele vor fi folosite pentru realizarea Planului de răspuns al Institutului de Medicină Urgentă la infecția cu COVID-19.

 

19 martie 2020

Administrația Institutului de Medicină Urgentă aduce sincere mulțumiri companiei iTaxi.md pentru sprijinul, susținerea și munca de voluntariat care o prestează colectivului medical al Institutului. Vă mulțumim!

 

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.