Institutul de Medicina Urgenta

LOGARE

92 de angajați ai IMSP IMU au donat sânge pentru a salva viaţa celor bolnavi

92 de angajați ai IMSP IMU au donat sânge pentru a salva viaţa celor bolnavi
✅Marți, 14 noiembrie, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă (IMU) s-a organizat un eveniment de donare de sânge și plasmă la care au participat 92 de angajați. În scopul realizării măsurilor de conștientizare privind necesitatea și importanța donării de sânge de comun cu Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui (CNTS) materialul colectat va fi folosit pentru asigurarea necesităților de produse sanguine pacienților care necesită asistență hemotransfuzională.
”Donarea de sânge este un gest de solidaritate simplu și generos care permite ca în fiecare an mii de bolnavi să primească o șansă la viață. Donatorul oferă din prinosul său de sănătate o mică parte pentru pacienții din spitale, componentele sanguine fiind indispensabil pentru supraviețuirea bolnavilor cu leucemii, hemoragii, traumatisme, nașteri dificile, operații, accidente rutiere, etc.
Astăzi, în instituția noastră s-a desfăurat acest exercițiu în parteneriat cu CNTS și suntem mândri să știm că vom contribui la ameliorarea acestei probleme de sănătate publică ca lipsa de sânge”, a menționat Diana Manea, vicedirector medical.
➡️Studiile arată că donarea de sânge este o procedură sigură și benefică pentru sănătate, deoarece reduce cu 30 la sută riscurile apariției bolilor cardiovasculare. Donatorii de sânge trăiesc mai mult decât ceilalți oameni și au un sistem imunitar mai puternic.
Prezentă la eveniment, Doina Banari, vicedirector (CNTS) a menționat: ”Suntem siguri că numai cu o colaborare și conlucrare eficientă în comun vom putea avea rezultate frumoase în promovarea și recrutarea donatorilor de sânge voluntari în rândurile angajaților inclusiv cadrele medicale din instituțiile medico sanitare spitalicești din țară.
De asemenea, aducem sincere mulțumiri conducerii instituției pentru deschidere în organizarea acestui eveniment și, bineînțeles, tuturor colaboratorilor instituției care au contribuit în organizarea eficientă a evenimentului de donare. Totodată, Vă exprimăm recunoștință, atât din partea colegilor instituției noastre cât și a altor instituții medicale beneficiari de produse sanguine și a pacienților care vor beneficia de componentele sanguine donate”.
‼️Menționăm că au fost colectate de la colaboratorii instituției 46,92 kg de componente sanguine.
 
 
 
 
 
 
 
 
Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.