Ziua Internațională a Asistentului Medical

Peste 600 de asistenți medicali au marcat astăzi Ziua Internațională a Asistentului Medical cu genericul: „Nursele-o sursă vitală; sănătatea este un drept uman", în cadrul unui eveniment desfășurat la IMSP Institutul De Medicină Urgentă.

În acest sens, echipa asistenților medicali ai instituției au organizat un flash-mob, dedicat tuturor asistenților medicali din țară, cu scopul de a sensibiliza opinia publică față de această profesie și de a promova activitatea nurselor în sistemul medical din Republica Moldova.

Prezent la eveniment, directorul IMSP IMU, Mihail Ciocanu a adresat un mesaj de felicitare asistenților medicali, menționând importanța acestei sărbători, care ne face să conștientizăm riscurile acestei profesii, provocările dar și succesele echipei obținute prin mulți ani de perfecționare și dezvoltare.

„Voi sunteți cei care lucrați în primul rând pentru o cauză. Vă dedicați profesiei, făcând abstracție de la zilele de odihnă, familie sau viața personală și nu așteptați nimic în schimb.Vă doresc să împărtășiți o activitate fructuoasă, competențe și experiențe noi care să vă ajute sa faceți față provocărilor zilnice. Să aveți răbdare și perseverență în alinarea suferinților pacienților și nu în ultimul rând, să fiți buni ori de cite ori este posibil",a adăugat directorul IMSP IMU, Mihail Ciocanu.

Totodată, asisitentul medical șef, Olga Pinteac a menționat în cadrul discursului despre convingerea zilnică că echipa de asistenți medicali ai IMSP IMU a știut din totdeauna să intre în viețile oamenilor și să marcheze diferența.

„Împreună am văzut vieți începând și vieți sfârșindu-se, am trăit victorii triumfătoare dar și eșecuri. Asta ne-a făcut uniți, ne-a inspirat și ne-a învățat ce înseamnă să fii om și să fii uman!", a spus asistentul medical șef, Olga Pinteac.

Ziua Internațională a Asistenului Medical este celebrata anual, în întreaga lume, la 12 mai, dată ce marchează şi ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a deschis prima şcoală pentru asistentele medicale pe lângă Spitalul ''Saint Thomas'' din Londra (1860), realizând primul pas în pregătirea profesională şi instituţională a asistentelor medicale.

 width=520

 width=520

 width=520

 width=520

 width=520

 width=520

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.