Medicii IMSP IMU i-au replantat cu succes degetul de la mână unei paciente de doar 11 ani

Două echipe de chirurgi și anesteziologi ai Secției de Microchirurgie au operat în regim de urgență timp de șapte ore o pacientă căreia i-au replantat degetul 3 de la mână dreaptă. Fata și-a fracturat degetul într-un accident în timpul antrenamentelor.

În prima intervenție chirurgicală medicii au efectuat osteosinteza în aparat extern, sutura arterelor digitale, sutura nervilor digitali și sutura tendonului flexor profund al degetului 3. Ulterior, la un interval de aproximativ două ore de la prima operație, a apărut semne de insuficiență arterială, ceea ce a generat revizia în regim de urgență a microanastamozei, depistându-se tromboza arterei (coagularea sângelui cu formarea unui tromb). Astfel, pacienta a suportat o a doua intervenție chirurgicală, în urma căreia chirurgii au exclus tromboza, restabilind legătura între vasele sangvine.

La moment, starea pacientei corespunde cu perioada post-operatorie și primește tratament specializat. Aspectul mâinii este estetic, iar beneficiile sunt remarcabile.

În cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă se efectuează astfel de intervenții chirurgicale timp de 32 de ani. Pe parcursul acestei perioade, din totalul pacienților care au beneficiat de replantări ale degetelor sau membrelor, aproximativ 25% au fost copii. Aceștia ajung la IMSP IMU pentru a li se efectua astfel de operații doar în situații excepționale.

 width=520

 width=520

 width=520

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.