IMSP IMU va beneficia de construirea și reorganizarea Unității de Primiri Urgente

IMSP Institutului de Medicină Urgentă va beneficia de construirea și reorganizarea Unității de Primiri Urgente (UPU) conform standardelor europene, datorită implicării instituției în proiectul transfrontalier "The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service of Resuscitation and Extraction (SMURD) operating infrastructure, by increasing the level of training and maintain the capacity of prefossional personnel to intervene in emergency situations – SMURD 2".

Unitatea de Primiri Urgente, va avea o capacitate mai mare în primirea și acordarea asistenței medicale de urgență. Aceasta va fi organizată pe zone, cea mai importantă fiind zona de resuscitare a pacientului aflat în stare critică ca rezultat al politraumatismelor, accidentelor vasculare cerebrale, infarctului miocardic acut și altor patologii cu risc vital avansat, cu posibilități de intubare, ventilare, oxigenare, vacuum aspirație, imagistică, tomografie computerizată și analize de laborator.

În zona de resuscitare va exista posibilitatea efectuării intervențiilor chirurgicale de urgență salvatoare de viață cum ar fi: 
-traheostomie;
-drenaj toracic;
-hemostază și prelucrarea prim-chirurgical a plăgilor cu hemoragii masive;
-stablizarea fracturilor, etc. 

Astfel, Unitatea de Primiri Urgente va favoriza scurtarea timpului pentru stabilirea diagnosticului clinic definitv datorită echipamentului performant și a concentrării resurselor medicale și paramedicale în preajma pacientului.

Unitatea de Primiri Urgente este preconizată urgențelor, dar și pacienților care au nevoie de examinări specifice (ginecologie, ORL, oftalmologie, etc), asistența medicală fiind acordată după principiul de gravitate: verde-urgent, albastru-nonurgent, galben-risc de agravare și roșu-risc vital.

Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, se adresează zonei aflate la frontiera dintre România şi Republica Moldova şi va contribui la evoluţia către o regiune de prosperitate şi bună vecinătate, realizată prin acţiuni de cooperare transfrontalieră în beneficiul statelor membre şi nemembre ale UE care se învecinează.

Proiectul sus menționat a fost aprobat de către Comisia Europeană la 14 noiembrie 2018, iar scopul acestuia este de a diminua discrepanțele regionale și de a spori dezvoltarea socio-economică a regiunilor vizate de program.

 width=520

 width=520

 width=520

 width=520

 

 

Serviciul de presa IMU

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.