Echipa asistenților medicali ai IMSP IMU, decorată cu Premiul mare

Sâmbătă 12 mai curent, echipa asistenților medicali a IMSP Institutul de Medicină Urgentă a participat la Conferinţa Naţională Consacrată Zilei Internaţionale a Nurselor, organizată de către Asociația de Nursing din Republica Moldova.

La eveniment au mai participat peste 500 de asistenți medicali din toată țara, reprezentanți ai Parlamentului, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ai Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” și ai USMF „Nicolae Testemițanu”.

În cadrul Conferinței participanții au discutat despre rolul și contribuția nursingului și nurselor privind accesul populației la îngrijiri de sănătate, experiența practică, noutăți în domeniu dar și un schimb util de informații prin prezentarea rezultatelor activității echipelor de asistenți medicali prezenți la eveniment.

Astfel, pentru muncă asiduuă, profesionalism, responsabilitate, abnegație și devotament pentru profesia aleasă, echipa de asistenți medicali a IMSP IMU, a fost premiată cu premiul mare „Zeița Sănătății”.

Conferinţa naţională consacrată Zilei Internaţionale a asistenţilor medicali, este organizată anual și are drept scop îmbunătăţirea serviciilor de îngrijire în sănătate și contribuţia activă a tuturor asistenţilor medicali la perfecţionarea nivelului profesional şi calităţii serviciilor medico-sanitare prestate pe întreg teritoriu ţării.

În Republica Moldova, prin decizia Ministerului Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale, Ziua Internaţională a Nurselor este sărbătorită începând cu 1994. Nursing sau asistenţă medicală este o activitate profesională, desfăşurată în scopul promovării şi menţinerii sănătăţii, prevenirii îmbolnăvirilor, îngrijirii şi recuperării persoanelor bolnave şi sănătoase de la concepţie pînă la sfîrşitul vieţii.

 width=520

 width=520

 width=520

Спасибо за заявку
Ожидайте нашего звонка.